top of page

Mina Mål

Mina mål är att ha en liten uppfödning i hemmiljö.

För mig är Jack Russel den optimala familjehunden. Det är en “stor “ hund i litet behändigt format med en härlig attityd.

Den kräver dock en fast men kärleksfull hand annars kan en Jack Russel bli ganska odräglig.

Med rätt uppfostran är det världens roligaste lilla hund.


  Trevliga Hundar

Det viktigaste för mig är mentaliteten. Jag vill föda upp hundar som fungerar som familjemedlemmar och där alla i familjen kan ha roligt med sin hund oavsett ålder. Det finns många trevliga aktiviteter man kan göra med en Jack Russel. 
Länk: Kommittéer JR Klubben 

Friska hundar
Att föda upp friska och sunda hundar är en självklarhet för mig

Jag är medlem i Svenska Kennelklubben och Jack Russel Klubben och följer deras regler samt rekommendationer vad gäller hälsa. Det innebär bl.a. att vi gör patellaundersökning och ögonlysning. Jag ser gärna att  valpköpare gör samma hälsokontroller på sina hundar när de uppnått rätt ålder. Ser också gärna att man gör BPH test. Länk: BPH  Anledningen till ovanstående önskemål är flera bl.a. är det en utvärdering av vår avel samt en grund för hela rasens statistik.

Vackra hundar

Att hundarna är trevliga och friska är prio ett men jag vill också att dom är vackra. Mitt mål är att föda upp hundar som följer rasstandarden i enlighet med RAS.

Det  är väldigt roligt att ställa ut och tävla med hundarna och jag uppskattar när mina valpköpare vill ställa ut sin hund. Då får jag samtidigt värdefull information om hur mina valpar blir exteriör mässigt.

IMG_E4293 (1).JPG
Mina mål : Om oss
bottom of page